Rabu, 20 April 2011

Dulu `L`, sekarang `P`..!

Assalamualaikum..
Hey hey pembaca Miera belOg semua..
Gud tO see yOu alls again..=)
Korang nak tau seseuatu tak..
Nak ke taknak nie??
Kalau nak, angkat tangan macam saya yer..ahaks!~
Ok ok..sebenarnya kan.,.Miera kan,.,kan,.,kan,.,
,.,kan,.,kan,.,kan,.,kan,.,kan,.,kan,.,
Eah, beghape banyak kan nie derr??
*kemen susah lagi nak bagi tahu!*
+__+
Jeng jeng jeng..
Sebenarnya..
'
'
'
'
'
'
Miera dah dapat `P` untuk lesen kereta....!!!(✿◠‿◠)
Alhamdunillah, selepas 3 bulan dOk mengcangOkkan diri menunggu, akhernya dapat jugakk...!!!
Yeah yeah yeah..! Huga huga huga..!
Nak menyelanak ag Miera dOk tunggu deyh..
Korang bayangkan r Miera sanggup pOnteng skOla, padahal setakat nie cuma 3 hari je tak datang sebab nak amek lesen punye pasal..^__^
Oh yaaa...!~
Pertama sekali, Miera nak ucapkan terima qaseh kat kelurga Miera, terutamanya ibu & ayah..


nie lah `P` saya...;)

Sehari sebelum Miera amek JPJ, dOrang sanggup berhabes duit bawak Miera p shOpping, busu `payung` makan, & kengkawan Miera semua tak henti² dOk ucapkan goOd luck dari pra test sampai ke JPJ kali-1 & kali ke-2..
*Lunyai wall aku kOrang dOk menyOnteng*
 (∩_∩)


msa JPJ, Miera dapat 18/20 je..

Tak lupa gak pada semua yang wish Miera kat Facebook ..
Terima qaseh banyak² deyh Miera ucapkan..
Tak terbalas denn kOmen demO² semua deyh dorh dolL..




Haa, di sebalik kejayaan Miera nie, *eah, nie dikira kejayaan ke?* sebenarnya Miera amek JPJ dua kali deyh.nak tau ape sebab??Dah tentu ler yang kali pertama tuh gagal! Haiz, tu pOn nak ajar ke??terheea..Masa pra test, Miera dapat 16/20, memang dasar cukup² makan jer. Pertama kali Miera amek JPJ iaitu pada 7 haribulan April, parking, 3 pOinter & balancing semuanya memang kacang tahap gaban r..*padahal benda nie lah, terutama sekali balancing orang paling senang gagal!* tapi Miera lulus dengan senang & sekejap aje..*ececeh, pOyOz lebih!* Tapi, bila masa nak wat kat jalan raya nie lah, Miera gagal seyh! Sebab ape?? Miera secara tidak  tersengajanya terlanggar garisan putih kat betul² depan MSDC nun.. Dengan segeranya, pegawai JPJ berkenaan suruh Miera berhentikan kereta kat tepi jalan.. Dia cakap,
"Miera, awak tahu tak kenape saya suruh awak berhenti?"
"Tau."
"Kenape?""Saya terlanggar garisan putih kat depan tuh tadi."
"Haa, sepatutnya awak kena amek lajak sikit baru lah tayar takkan sentuh garisan tuh! Dah², kita balik yer.."
[ ٩(๏̯͡๏)۶ ]
><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><

Her, keluar jer kereta, terus wat muka masam..!
Naseb baek kak Farahiyah  & kak Nasuha ada masa tuh..pada dOrang larh Miera dOk lepaskan geram & bebelan..tengs sys!


+___+

Tapi ini semua benda lama..yang penting, Miera dah lulus dah pOn. Kan kan??hehe.. (>﹏<) Pape pOn, Miera tak dapat nak kalahkan ayah, nak pecahkan tradisi keluarga *ceyh!* sebab ayah amek JPJ 2 kali, ibu lak 5 kali beb..! Tapi ayah Miera dulu dia gagal kat parking, Miera lak terbalek..hehe  ^___^
Masa dah lulus `P`, bila kat skOla, ada jer yang dOk tanya,:-
"Miera, bile nak tumpangkan aku?",
"Miera, bile nak bawak aku jalan?",
 "Miera, nanti bawak aku boleh tak?"
Haish, kOrang ingat aku nie pemandu teksi ape?? Lesen baru jer hidup 4 hari,*termasuk hari nie*,bagi lah aku rilex² dulu k? Lagipun kereta tak mOdify lagi deyh..ececeh! Semanga betOl lew..>__<..huga huga! Tak sabO lew.. @_@
Tapi dOrang tak habes², sampai lah semalam ada je cikgu yang ucap tahniah kat Miera..yer yer, terima qaseh banyak² yer, Cikgu Shelly..! Lepas nie, entah sape pulak err? Sepatutnya Miera kena bangga ape sebab Miera satu²nya,owh, Miera memang satu pOn!k², Miera satu²nya pelajar perempuan tingkatan 5 yang pertama kat skOla sukan negeri Melaka tuh yang ada lesen kereta beb..!
Sebanyak nie dah RM1k duit ayah keluar disebabkan Miera nye lesen nie..JPJ gedebak gedebuk dah RM300 taw! Siyes, tak tipu. Semua sekali siap `P`, RM800++ kOt..Entah lah, Miera pOn tak bape engat sebab bayar ansur²..$__$
Pada sape² yang belum amek lesen tuh, cepat² lah amek yer. Sampai bila kOrang nak pakai lesen agung haa derr? & sampai bila kOrang nak harapkan mak ayah kOrang atau bf kOrang atau sape² jelah yang kaki menumpang tuh.. Pandu cermat, jiwa selamat. Pandu tak cermat, kepala lumat..haha! Ok setakat itu sajalah untuk entri kali nie. Bye²



Sekeping gambar diambil dengan penuh keikhlasan
Ia juga membawa seribu makna
M I E R A   E D O R A   M A R S H A L L

3 ulasan:

  1. congrates dik!
    Tester JPJ sama ngn akak la.
    cute kn abg tu. :D
    lps ni boleh la ajak akk jejln.
    kita jln satu melaka AMBIK GAMBAR!
    n_n

    BalasPadam
  2. hey!!alaa knape name akak wrna hijau ? x nmpk .. ahha ..saje nk mencapab je..its ok ! anyway congrat s tau n thanks bnyk2 sbb bgi akak JPJ tester tu..hehe...marks pun same...i love you lah ! haha..and nice blog wlaupun sarat2..haha..akak suke cursor nie!hehe..cutee!

    BalasPadam
  3. Congratulations ! Best nyee :D

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...